dijous, 26 de maig del 2016

Coworking i creixement Aprenentatges de la visita al CREC

Al maig hem conegut de prop una versió ja madura i experimentada del coworking de la ma dels nostres socis del CREC.

El CREC es defineix com un lloc on fer i fer créixer la feina de cadascú, un espai de treball en un ambient agradable i tranquil on compartir experiències i projectes amb altres professionals.

  • El coworking és una fórmula d’espai de treball compartit que, a més de reduir despeses, facilita la pertinença a una comunitat de persones obertes a col·laborar intercanviant idees, projectes i coneixement. 
  • Hi recorren professionals de diferents àrees, autònoms, emprenedors i empresaris que comparteixen un mateix espai per a treballar als seus propis projectes. 
  • A tota Europa hi ha tants espais de coworking com incubadores i centres d’innovació. Aquests espais s’estenen arreu fruit de nous models i noves expectatives en els negocis i en la societat: Ja n’hi ha més de 1.500 a tot el planeta, i Barcelona és un referent a Europa, on les institucions i les empreses comencen a veure en el coworking una font d’inspiració per a practicar noves fórmules de treball, innovació i col·laboració.

 
La diferència: la figura del community manager, sense cap dubte. Disposen de persones dedicades exclusivament a atendre les necessitats dels coworkers, facilitar vincles entre ells, cercar oportunitats i avantatges a l’entorn i facilitar oportunitats de negoci.

Com a espai madur que supera les prestacions d’acompanyament d’un centre de negocis tradicional, tampoc aposta per la idea que els coworkers son un grup d’amics que s’ho passen bé a l’espai i , a més, hi treballen. El centre de l’espai son els coworkers i els seus projectes individuals o de grup, el respecte per mantenir un entorn enfocat a la feina i el suport a les oportunitats compartides i sinèrgies que es busquin.

Donant un pas més, el CREC comença a acollir equips de vàries persones que impulsen un projecte i volen aprofitar les facilitats que els ofereix l’entorn de coworking.

I un altre és el coworking corporatiu: vam aprendre que hi ha casos de companyies que han desenvolupat espais específics de coworking pels seus empleats i/o alguns externs. Això ha estat un clar impuls per a la innovació.





CREC - C/ Blesa 27; 08004 – Barcelona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada